Estetică dentară

Estetica dentară s-a născut din dorinţa oamenilor de a avea un zâmbet cât mai frumos. Această specializare se adresează pacienţilor care-şi doresc dinţi sănătoşi, cât mai armonizaţi cu fizionomia lor şi nu în ultimul rând, cât mai albi.

Estetica dentară redă zâmbetul natural al unei persoane, îmbunătăţindu-i imaginea şi respectul de sine, redându-i starea de bine în ansamblu.

 

Albire endodontică (pentru dinţi devitali)

3Albirea endodontică este procedeul de albire a dinţilor din interiorul acestora şi se realizează exclusiv în cabinetul stomatologic şi doar pe dinţi devitali (dinţi fără nervi).

Dinţii devitali, după o periodă îşi modifică culoarea faţă de restul dinţilor, rezultând un aspect inestetic. Pentru a readuce acest dinte la culoarea normală vom folosi acest procedeu de albire endodontică.

Substanţa de albire se aplică doar pe dintele afectat, în mai multe etape progresive până se obţine culoarea dorită.

Efectul de albire obţinut este unul de durată, iar estetica se îmbunătăţeşte semnificativ.

 

Albire bimaxilară profesională

Albirea exodontică este procedeul de albire a dinţilor pe cale externă, prin care dinţii sunt albiţi cu ajutorul unor gutiere (conformatoare de plastic), realizate în cabinetul dentar care se aplică pe dinţi. Iar în interiorul acestor gutiere se aplică gelul de albire.Albire-Dentara-caz-1

Albirea se va face acasă, iar gutierele se poartă pe timpul nopţii (8 ore), timp de 6-7 zile.

Înainte de albire este necesar un detartraj şi un periaj profesional, realizate de către medicul stomatolog.

În timpul albirii şi 48 ore după tratamentul de albire se recomandă să nu se consume cafea, coca-cola, ciocolată, cacao, vin roşu sau alte băuturi cu un conţinut ridicat de coloranţi. De asemenea, fumatul este total interzis pe întreaga perioadă de albire.

În timpul procesului de albire este posibil să apară o uşoară sensibilitate a dinţilor, însă acesta ar trebui să dispară de la sine după 1-3 zile de la încheierea tratamentului. În caz contrar, se va aplica de către doctorul stomatolog un gel desensibilizant pe dinţi pentru reducerea sensibilităţii.

Albirea dinţilor nu este dăunătoare pentru dinţi în măsura în care nu se abuzează de ea. După o albire este indicat să se aştepte aproximativ 12-18 luni până la efectuarea unei noi albiri.

 

Bijuterie dentară nolp

Bijuteriile dentare vin ca o completare a bijuteriilor clasice, dând zâmbetului un aspect aparte.

Bijuteriile dentare sunt practic cristale Swarovski care se aplică cu un adeziv pe suprafața dintelui. Aplicarea acestora este noninvazivă neexistând nici un pericol pentru dintele în cauză.

Cristalul se montează foarte uşor, fără absolut nici o durere şi fără găurirea sau frezarea dintelui.

În mod normal o astfel de bijuterie rămâne pe dinţi câteva luni şi nu ar trebui să îngreuneze masticaţia, curăţarea dinţilor sau periajul acestora.

 

Faţetă directă în cabinet cu compozit fotopolimerizabil Gradia

Faţetarea directă presupune aplicarea artistică a unui compozit (material de plombă) de culoarea dintelui pe toată suprafaţa acestuia, pentru a îmbunătăţii culoarea, forma şi dimensiunea.

Această operaţie se realizează în cabinetul stomatologic, de către medicul stomatolog.

 

Faţetă ceramică 

Faţetele ceramice sunt foiţe subţiri din ceramică care se lipesc pe suprafaţa dinţilor după şlefuirea unei suprafeţe foarte subţiri a smaţului dentar. Sunt cel mai popular și apreciat tratament de estetică dentară din lume, fiind preferate de toate fatete porcelain veneervedetele de la Hollywood pentru că transformă cu adevărat zâmbetul.

Faţetele ceramice sunt restaurările dentare cele mai fizionomice și cele mai delicate, cu ajutorul cărora medicul stomatolog poate corecta imperfecțiunile danturii care afectează estetica zâmbetului, precum: forma, spațiile interdentare mici, marmorație (leziune carioasă incipientă existentă în fundurile şanţurilor), diverse denivelări la nivelul dintelui,  coloraţii sau pete inestetice a dinților, dinţi tociţi, fisuraţi, crăpaţi sau ciobiţi, etc.

Realizarea acestor faţete ceramice se face de către tehnicianul dentar, în laboratorul de tehnică dentară.

Având o grosime foarte redusă, faţetele necesită şlefuirea unei cantităţi foarte mici de smalţ, dar cu un minim de sacrificiu dinţii dumneavoastră pot avea culoarea, dimensiunea şi forma dorite, într-un timp relativ scurt.