De ce să foloseşti un duş bucal?

De ce să foloseşti un duş bucal?

Category : Blog

Un duş bucal este un instrument care te ajută să realizezi o igienă orală cât mai completă şi mai aprofundată a danturii în fiecare zi, nu doar când mergi la stomatolog.

Pe masură ce înaintăm în vârstă, devenim tot mai conştienţi şi mai atenţi la dantura noastră. Însă, de la un timp, curăţarea zilnică a dinţilor cu ajutorul periuţei şi a aţei dentare nu e suficientă, mai ales atunci când dantura a suferit diverse deprecieri, iar pentru completarea acesteia s-au apelat la coroane, implante şi punţi dentare.

Tocmai din aceste considerente s-a creat primul duş bucal.

dusJetul de apă pe care un duş bucal îl emite, ajunge în spaţii care de altfel ar fi aproape imposibil de curăţat, în special acele spaţii  subgingivale pe care cu aţa dentară nu le putem igieniza corespunzător.

Deasemenea, un duş bucal este indispensabil acelor persoane care beneficiază de:

  • aparate dentare ortodontice, în special cele fixe
  • coroane şi punţi dentare
  • implante şi coroane efectuate pe implant

Curăţarea punţilor dentare şi a aparatelor ortodontice, este uneori destul de greoaie, însă cu ajutorul unui duş bucal igienizarea dinţilor devine uşoară şi plăcut de realizat.

Pe piaţă, la ora actuală există deja o multitudine de variante de duşuri bucale, însă funcţionalitatea acestora este aceeaşi. Ca principiu de funcţionare, orice duş bucal funcţionează ca o pompă puternică, de mici dimensiuni care trimite un jet de lichid intermitent, în spaţiile interdentare şi subgingivale, îndepărtând resturile alimentare existente şi bacteriile care încep să se dezvolte şi să colonizeze.

De regulă, modelul de duş bucal realizat de diferiţi producători diferă doar prin design, comoditatea în utilizare şi multiplele anse/capete de utilizare.dus bucal

Cum se foloseşte un duş bucal?

Pentru o mai bună igienizare, duşul bucal se foloseşte în fiecare zi, prin poziţionarea ansei duşului bucal lipită de dinţi, la un unghi de aproximativ 45 de grade. Apoi, cu duşul pornit se curăţă zonele dintre dinţi şi gingii, dar şi spaţiile interdentare. Se parcurge acest traseu pe toţi dinţii, din exterior înspre interior şi invers.

Tu ai încercat să îţi igienizezi dantura cu ajutorul unui duş bucal?

Ce impresii ţi-a lăsat?

Lasă-ne răspunsul tău, într-un comentariu mai jos. 🙂


Leave a Reply