4 kids

dintisorCopiii sunt o categorie aparte de pacienţi, datorită particularităţilor dinţilor de lapte şi a dinţilor definitivi tineri, dar şi pentru faptul că este esenţial şi vital să câştigăm încrederea micuţilor încă de la început. Iar din aceste considerente, atmosfera la stomatolog trebuie să fie una plăcută şi prietenoasă, iar tratamentul netraumatic.

De multe ori vârsta mică a copilului, imposibilitatea de a coopera cu acesta şi posibilele complicaţii existente (probabil deja dureroase) fac uneori imposibilă realizarea tratamentului stomatologic la copii, motiv pentru care prevenirea cariilor ar trebui să fie la fel de importantă ca şi tratarea lor.

În cazul copiilor este recomandat să se apeleze din timp la tratamentele profilactice: fluorizări, sigilări, îndrumări privind periajul dentar corect, etc. În acest sens, de o importanţă majoră sunt acele controale stomatologice efectuate periodic copiilor (la aproximativ 6 luni).

Fără titlu-1Ştiai că, indiferent cât de bine încearcă să se spele copilul tău pe dinţi, tot există şansa ca o mare parte din resturile alimentare să rămână încă pe dinţi. Iar, după câteva zile, aceste resturi alimentare se vor transforma într-o generoasă placă bacteriană.

Pentru a afla cât de bine s-a spălat pe dinţi copilul tău, faceţi cât de curând o vizită la stomatolog. Iar în urma unu mic "joc"- prin care copilul mestecă o pastiluță de culoare roșie care îi va colora părțile dinților care nu au fost spălate - copilul îşi poate da singur seama unde periuţa i-a spălat dinţişorii şi unde mai trebuie să insiste. Această joacă îl va ajuta pe copilul tău să conştientizeze cât timp durează şi cum se efectuează un periaj dentar corect, care îl apără de cariile nedorite şi de formarea tartrului dentar. Nu-i aşa că îţi doresti pentru copilul tău să aibă o dantură perfectă atunci când devine adult?

Este foarte important să se acorde atenţie tratării dinţilor de lapte, pentru că de sănătatea lor depinde dezvoltarea armonioasă şi sănătoasă a arcadelor dentare permanente. Iar prin sigilarea molarilor de lapte se vor evita apariţia cariilor nedorite. 

Cum le câştigăm noi încrederea şi simpatia copiilor?

Este de necontestat faptul, că pentru a colabora mai uşor cu cei mici, este vital a le câştiga, mai întâi, încrederea şi simpatia. Aşadar, am decis să le oferim mai multă atenţie şi dedicare.

 1. Micile surprize îi fac fericiţi

 Copii sunt încântaţi când primesc o recompensă în dar. Iar noi ţinem cont de acest lucru. Aşadar, pentru bucuria lor, am ales să le oferim câte o surpriză la finalul şedinţei stomatologice. În funcţie de tratamentul stomatologic care li s-a efectuat şi de preferinţele proprii, ei pot opta pentru:

  • brăţări vesele şi colorate,
  • mingiuţe drăgălaşe şi jucăuşe
  • ineluşe pentru fetiţe speciale
  • dinţişori sub formă de cutiuţă - primiţi mai ales pentru a-şi păstra dinţişorii de lapte extraşi
  • Brăţări vesele

2. Personalizarea plombiţelor şi sigilărilor în culoarea preferată îi încântă nespus

 

Posibilitatea de a-şi alege culoarea preferată pentru sigilarea şi plombarea măseluţelor lor, îi încântă foarte mult. Faptul că îşi pot personaliza plombiţele şi măseluţele sigilate după culoarea lor preferată le oferă un plus de satisfacţie şi bucurie.

Alegerea culorilor preferate pentru plombiţe şi sigilări, îi face pe copii să fie mândrii de dantura lor, ceea ce ne bucură mult, deoarece, în timp, această satisfacţe a lor duce la o conştientizare şi îngrijire suplimentară a dinţilor şi măseluţelor.

Astfel, vizita la stomatolog devine una mai simpatică şi mai plăcută, ceea ce îi va determina să revină cu drag ori de câte ori este nevoie. 

În galeria foto alăturată se observă multitudinea de culori în care copilul tău îşi poate sigila şi plomba măseluţele 🙂

Copii cuminți și fericiți la stomatolog

Chiar dacă tu probabil nu ai avut o experiență plăcută la stomatolog atunci când erai copil, uite ce fericiți și relaxați sunt acum copii la stomatolog:

* Iar pentru a le menține această stare de fericire în legătură cu vizita la stomatolog, străduiește-te și du-i periodic la control. Nu lăsa ca micile probleme dentare să se agraveze și să declanșeze dureri, abcese, frică și alte stări neplăcute.